Zuivel

Kaasrijpen | Zuivel | Wisdom Parts

Zuivel, de wereld rond met veel toepassingen

De Nederlandse zuivel sector speelt een belangrijke rol in de wereld.
Innovatie en vooruitstrevende technologie leggen de basis voor tal van producten en veredelende processen vanuit Nederland.
Met enkel melk als basis voor vele toepassingen; boter, verse kaas, geraspte kaas, wei en zo meer.

Echter de betrouwbaarheid en continuïteit van de processen bepalen mede de kwaliteit van al deze toepassingen.
De uiteindelijke productiviteit en ook houdbaarheidsdatum zijn sleutel tot een goed bedrijfsresultaat.
Vooral bij kwetsbare en intensieve processen zoals slicen, raspen en andere bewerkingen is het belangrijk om stilstand, derving en fluctuerende t.h.t.'s te voorkomen.

Door de juiste ingang te kiezen, kunnen autorisatie, zonering en persoonlijke hygiëne geregeld en gecontroleerd worden.

melkpoeder

Melkpoeder, het topje van de zuivel

De top van de Nederlandse zuivelsector, qua eisen en prestaties ligt in de melkpoeder. Over de hele wereld is de (Nederlandse) melkpoeder een gewild product, als babyvoeding, ingrediënt, of basis voor farmaceutische toepassingen. De eisen rondom de productie van melkpoeder zijn vanzelfsprekend hoog, omdat vaak zowel het product, als de doelgroep kwetsbaar zijn.

Het uitsluiten van onvolkomenheden tijdens de productie en bij het betreden van de high-care zones en vullijnen zijn hoogste prioriteit. Zo wordt het risico op eventuele besmetting en kostbare recalls voorkomen, of op zijn minst geminimaliseerd.

Wisdomparts voorziet in de hygiënische deuren en geïntegreerde automatisering om op de juiste wijze de meest kritische plekken in dit productieproces af te sluiten voor onbevoegden en te openen volgens vooraf bepaald hygiëneprotocol. Zo zorgen we samen voor een beter eindresultaat.